Ονοματεπώνυμο:
Ευτύχης Βαρδουλάκης

Σχολή Φοίτησης:
Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης,
Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών

Επαγγελματικός Τίτλος:
Σύμβουλος στρατηγικής και επικοινωνίας

site/blog: www.stratego.gr

linkedin

 

"Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Κρήτη, σπούδασα Πολιτικές Επιστήμες στο Πανεπιστήμιο Αθηνών ενώ έπειτα έκανα μεταπτυχιακά στην Πολιτική Επικοινωνία στο City του Λονδίνου.
Εργάζομαι από το 1998 σαν Σύμβουλος Πολιτικής Επικοινωνίας. Αρχικά σε εταιρεία του χώρου, μετά ως ελεύθερος επαγγελματίας και από το 2006 έχω δική μου εταιρεία.
Η δουλεία μου είναι να συμβουλεύω φορείς άσκησης Πολιτικής και να επικοινωνώ το έργο ή τα αιτήματα τους, καθώς και να υλοποιώ εκστρατείες επικοινωνίας για λογαριασμό τους"

Ρωτήσαμε τον Ευτύχη,

...για το σχολείο και τις εξετάσεις!

Ήμουν καλός μαθητής. Όχι αστέρι, όχι σουπερ, αλλά καλός. Γύρω στο 18. Στο Πανεπιστήμιο ήθελα να περάσω όχι μόνο για τις σπουδές, αλλά κυρίως επειδή το έβλεπα ως μέσο κοινωνικής κινητικότητας και ευκαιρία να ξεφύγω από τους ορίζοντες μιας επαρχιακής κωμόπολης.
Μπήκα με τη δεύτερη στο Πανεπιστήμιο στη σχολή της πρώτης επιλογής μου

...για την συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου!

Το πώς θα συμπληρώσω το Μηχανογραφικό μου, το αποφάσισα μόνος μου. Αρχικά ήθελα να σπουδάσω Μαθηματικός. Επειδή ήμουν πολιτικοποιημένος, όμως πάντα διάβαζα διάφορα βιβλία σχετικά με πολιτική, ιστορία, κλπ., αποφάσισα να αλλάξω κατεύθυνση.
Θυμάμαι, όταν το είπα στους γονείς μου αρχικά σάστισαν (τους φαινόταν ακατανόητο οι πολιτικές επιστήμες) αλλά έκανα αυτό που ήθελα και δεν το μετάνιωσα!

...για τις σπουδές και τη φοιτητική ζωή!

Πέρασα πάρα πολύ ωραία φοιτητικά χρόνια. Η σχολή μου άρεσε και επειδή ήμουν ήδη πολύ κολλημένος με την πολιτική είχα προαποφασίσει ότι θα κάνω κάτι σχετικό με αυτήν επαγγελματικά.
Αυτό βεβαία ίσχυσε για μένα και ελάχιστους συμφοιτητές μου. Η συντριπτική πλειοψηφία τους ασχολούνται με αντικείμενα που δεν σχετίζονται άμεσα με τις σπουδές.

...για την πρώτη μέρα στη δουλειά!

Όταν τελείωνα τις στρατιωτικές μου υποχρεώσεις, ένας γνωστός μου που ασχολούνταν με πολιτική επικοινωνία, μου πρότεινε να αναλάβουμε μαζί έναν πελάτη. Μέσα από αυτή τη συνεργασία γνώρισα τον επόμενο εργοδότη μου. Του έκανα καλή εντύπωση, μου πρότεινε να συνεργαστούμε και έτσι έγινε. Ως προς αυτό ήμουν τυχερός. Δεν έμεινα άνεργος ούτε μία μέρα

...για την αγορά εργασίας πάνω στο συγκεκριμένο αντικείμενο!

Ο συνδυασμός οικονομικής και πολίτικης κρίσης έχει μειώσει πολύ τους προϋπολογισμούς στο χώρο μας, γεγονός που έχει δημιουργήσει μια αγορά εργασίας αρκετά απαιτητική και δύσκολη τη σημερινή εποχή.
Ο καλός επαγγελματίας στο αντικείμενο της Πολιτικής Επικοινωνίας πρέπει να έχει ανοιχτό μυαλό, εργατικότητα, να παίρνει πρωτοβουλίες, χωρίς να ξέχνα ποτέ όμως ότι δεν είναι αυτός υποψήφιος, αλλά σύμβουλος και φυσικά να μην έχει εμμονές.
Ο κόσμος δεν έχει καταλάβει τι ακριβώς κάνουμε. Νομίζει ότι μαθαίνουμε στους πολιτικούς να λένε ψέματα και να διαλέγουν γραβάτες. Προφανώς, κάνουμε πολύ πιο σύνθετα πράγματα!

Ευτύχη, γιατί να σπουδάσει κάποιος το επάγγελμά σου;

Το επάγγελμα μου μπορεί να το κάνει και κάποιος που δεν έχει σπουδάσει Πολιτικές Επιστήμες. Πολιτικές Επιστήμες να σπουδάσει κάποιος μόνο αν του αρέσουν και τον γοητεύει αυτό που ονομάζουμε «Πολιτική» διότι ως διαβατήριο επαγγελματικής αναζήτησης δεν είναι ούτε το πιο ισχυρό, ούτε φυσικά το μοναδικό.

Αν γυρνούσες το χρόνο πίσω τι θα άλλαζες;

Θα ήμουν καλύτερος και πιο επιμελής φοιτητής! Επίσης, θα έκανα το επαγγελματικό μου άλμα από υπάλληλος προς ελεύθερος επαγγελματίας και μετά επιχειρηματίας 2 χρόνια νωρίτερα.

 

 

Copyright © 2016 - All Rights Reserved - CareerInProgress.gr