Ονοματεπώνυμο:
Αγγελική Παλληκάρη

Σχολή Φοίτησης:
Τμήμα Αισθητικής και Κοσμητολογίας,
ΤΕΙ Αθήνας

Επαγγελματικός Τίτλος:
Αισθητικός

 

"Έχω τελειώσει το Τμήμα Αισθητικής και Κοσμητολογίας του ΤΕΙ Αθήνας και εργάζομαι από το 2010 στο χώρο της Αισθητικής, συνεργαζόμενη με Κέντρα Αισθητικής στην Αθήνα"

Ρωτήσαμε τη Αγγελική,

...για το σχολείο και τις εξετάσεις!

Ως μαθήτρια δεν μπορώ να πω ότι ήμουν αδιάφορη, ούτε φυσικά απουσιολόγος! Είχα έναν σταθερό ρυθμό σε γενικές γραμμές, αρκετά οργανωμένη ώστε να μην αφήνω κενά και κράταγα μια σταθερή πορεία. Φυσικά, η περίοδος των Πανελληνίων δεν ήταν και η καλύτερη από άποψη άγχους και πίεσης, αλλά τελικά αυτό που μου έλεγαν ως «οι πρώτες και πιο εύκολες εξετάσεις στη ζωή σου» μάλλον ισχύει.

...για την συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου!

Το Μηχανογραφικό μου θυμάμαι ξεκινούσε με τη Σχολή Αισθητικής και τελείωνε με τη Σχολή Αισθητικής. Εντάξει, στα σοβαρά, βασικός μου στόχος ήταν το συγκεκριμένο Τμήμα, είχα διαβάσει τα πάντα για τις σπουδές από την αρχή της Γ’ Λυκείου, αυτό ήθελα, αυτό είχα πρώτη επιλογή. Προτείνω στα παιδιά όταν συμπληρώνουν το Μηχανογραφικό τους, να διαβάζουν τι κάνουν οι σχολές, με τι ασχολούνται και αν τυχόν δεν μπορούν να μάθουν, ας ρωτήσουν κάποιον που να ξέρει να τους βοηθήσει.

...για τις σπουδές και τη φοιτητική ζωή!

Ήξερα ότι θα κάνω από Δερματολογία και Φυσιολογία μέχρι Πρώτες Βοήθειες και Αισθητική στα μαθήματα και στα εργαστήρια. Γενικά, η Αισθητική ανήκει στα παραϊατρικά επαγγέλματα, μαθαίνεις να αντιμετωπίζεις δερματολογικά προβλήματα που μπορεί να έχουν ασθενείς ή το τι μπορεί να προκαλέσει η χρήση ενός φαρμάκου επάλειψης πάνω σε ένα πρόσωπο.

...για την πρώτη μέρα στη δουλειά!

Πρώτη μέρα στη δουλεία! Πρακτική Άσκηση από το ΤΕΙ και πηγαίνω σε ένα Κέντρο Αισθητικής, όπου άρχισα σιγά σιγά να χρησιμοποιώ τα μηχανήματα και να παρακολουθώ πως αντιμετωπίζουν οι επαγγελματίες τα διάφορα περιστατικά. Όπως είναι λογικό, στο δικό μου πρώτο ραντεβού, τα χέρια μου έτρεμαν! Κατευθείαν μετά την πρακτική, βρήκα την επόμενη δουλεία μου στην οποία είμαι μέχρι σήμερα, οπότε όλα καλά.

...για την αγορά εργασίας πάνω στο συγκεκριμένο αντικείμενο!

Όσο περισσότερο ασχολείσαι, τόσο πιο ανταγωνιστικός γίνεσαι! Σε εμάς συνεχώς έρχονται νέα μηχανήματα, νέες τεχνολογίες που θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσεις (αφού τα γνωρίζεις βέβαια!) για να αντιμετωπίσεις κάθε περίπτωση. Πρέπει να έχω παρακολουθήσει και 20 σεμινάρια για τέτοιες τεχνολογίες. Είναι ένα αντικείμενο που όσο το κυνηγάς, τόσο θα σε κυνηγάει και αυτό. Και να το γουστάρεις!

Αγγελική, γιατί να σπουδάσει κάποιος το επάγγελμά σου;

Αν έχεις υπομονή, επιμονή, σου αρέσει να καλυτερεύεις την καθημερινότητα ενός ανθρώπου και σε ενδιαφέρει ως αντικείμενο, τότε μη διστάσεις, κάν' το!

Αν γυρνούσες το χρόνο πίσω τι θα άλλαζες;

Θα ήθελα να έκανα ένα Erasmus σίγουρα, αλλά αν με ρωτάς τι αντικείμενο θα επέλεγα, με την Αισθητική θα ξεκινούσα και στην Αισθητική θα έφτανα.

 

 

Copyright © 2016 - All Rights Reserved - CareerInProgress.gr