Ονοματεπώνυμο:
Χριστίνα Γεωργιοπούλου

Σχολή Φοίτησης:
Τμήμα Οικονομικής και Περιφερειακής Ανάπτυξης,
Πάντειο Πανεπιστήμιο Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών

Επαγγελματικός Τίτλος:
Analyst A

linkedin

 

"Είμαι πτυχιούχος του Τμήματος Οικονομικής και Περιφερειακής Ανάπτυξης του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών. Στο ίδιο Τμήμα, με το ίδιο επιστημονικό αντικείμενο ολοκλήρωσα και τις Μεταπτυχιακές μου Σπουδές. Τα τελευταία 8 χρόνια εργάζομαι σε μεγάλη ιδιωτική Τράπεζα και η καθημερινή ενασχόλησή μου με οικονομικά στοιχεία, στατιστικά και γεωγραφικά δεδομένα ανέδειξε ως εξαιρετικά σημαντική την "double major" ειδίκευσή μου."

Ρωτήσαμε την Χριστίνα,

...για το σχολείο και τις εξετάσεις!

Ανήκω στην "γενιά του 2000" που εφαρμόστηκε πρώτη φορά το Νέο Σύστημα Πανελληνίων Εξετάσεων σε 14 μαθήματα στη Β' και Γ΄ Λυκείου, με προσμέτρηση και των Βαθμών Σχολικής Επίδοσης. Οι καταλήψεις αλλά και κάποιες αστοχίες και ασάφειες του "Νέου Συστήματος" απαιτούσαν διπλάσια προσπάθεια για συγκέντρωση και μελέτη.
Τα αποτελέσματα της Β' Λυκείου τελικά δεν υπολογίσθηκαν στον βαθμό εισαγωγής ενώ ο υπολογισμός των τετραμήνων, ο οποίος εκ των υστέρων κρίθηκε ως αναξιοκρατικός και καταργήθηκε, επέφερε υπερβολική αύξηση των βάσεων.

...για την συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου!

Η προσπάθεια λοιπόν έγινε και με βαθμό 18 κατάφερα να εισαχθώ στο εν λόγω τμήμα. Πρώτη μου επιλογή ήταν το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και ακολούθησαν όλες οι Οικονομικές Σχολές της Αθήνας καθώς λάτρευα τα Οικονομικά και παράλληλα επικρατούσε η άποψη ότι οι Οικονομολόγοι είχαν γρήγορη επαγγελματική αποκατάσταση.
Δεν είχα επαγγελματική βοήθεια στη συμπλήρωση αλλά θεωρώ ότι είναι πάντα πολύτιμη και απαραίτητη.

...για τις σπουδές και τη φοιτητική ζωή!

Ως φοιτήτρια ήμουν πραγματικά ενθουσιασμένη με το αντικείμενο των σπουδών μου καθώς το "Αόρατο Χέρι" του Adam Smith συνδυαζόταν με όλες εκείνες τις θεωρίες "Ανάλυσης τόπου Εγκατάστασης" και "Περιφερειακής Ανάπτυξης" που ως αποτέλεσμα είχαν την απόκτηση βαθιάς και σφαιρικής γνώσης της Οικονομικής Θεωρίας αλλά και της χωρικής ανάλυσής της με σκοπό την Οικονομική Ανάπτυξη. Αυτός ήταν και ο λόγος που επέλεξα Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης στο ίδιο αντικείμενο!

...για την πρώτη μέρα στη δουλειά!

Το 2007, και ούσα μία εκ των τελευταίων τυχερών που βρήκαν δουλειά πριν την οικονομική κρίση, ξεκινάω την εργασία μου σε κατάστημα μεγάλης Τράπεζας στο αντικείμενο των χρηματοδοτήσεων. Όλες οι λογιστικές μου γνώσεις αλλά και γενικότερα η οικονομική κατεύθυνση των σπουδών μου με βοήθησαν να ανταποκριθώ επάξια στα καθήκοντά μου.
Αλλά το πιο σπουδαίο είναι ότι, εκτός από την οικονομική μου ειδίκευση, με βοήθησε και η γνώση μου σε θέματα χωρικής ανάλυσης και ανάπτυξης καθώς τα τελευταία χρόνια ως Αναλύτρια στην ίδια Τράπεζα ασχολούμαι με αναλύσεις οικονομικών στοιχείων, γεω-στατιστικών δεδομένων, γεωκωδικοποιήσεων και εν γένει οικονομικών και χωρικών αναλύσεων.

...για την αγορά εργασίας πάνω στο συγκεκριμένο αντικείμενο!

Το "Added value" του εν λόγω πτυχίου είναι η απόκτηση διπλής ειδικότητας (Οικονομολόγου και Περιφερειολόγου) που πιθανότατα να σου προσφέρει περισσότερες ευκαιρίες για εύρεση εργασίας, καθώς με την δεύτερη ειδικότητα και μόνο αυτό θα ήταν σαφώς πιο δύσκολο.
Λέξεις "κλειδιά" για την επιτυχία είναι: Θέληση, Προσπάθεια, Υπομονή και Επιμονή."

Χριστίνα, γιατί να σπουδάσει κάποιος το επάγγελμά σου;

Γιατί έχει κλίση στα οικονομικά και επιθυμεί να πάει τον εαυτό του και την επιστήμη ένα βήμα πιο πάνω.

Αν γυρνούσες το χρόνο πίσω τι θα άλλαζες;

Τίποτα απολύτως.

 

 

Copyright © 2016 - All Rights Reserved - CareerInProgress.gr