Ονοματεπώνυμο:
Αντώνης Ζαχαριάδης

Σχολή Φοίτησης:
Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού,
Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών

Επαγγελματικός Τίτλος:
Γυμναστής

linkedin

 

"Έχω ολοκληρώσει Σπουδές στο Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Ε.Κ.Π.Α. και επιπρόσθετα είμαι κάτοχος του διπλώματος Power Cycling Instructor από τη Σχολή Studio One. Εργάζομαι ως γυμναστής σε ένα ιδιωτικό γυμναστήριο και καθημερινή μου δουλειά είναι να επιβλέπω και να καθοδηγώ τους ασκούμενους που βρίσκονται στον χώρο του γυμναστηρίου είτε αυτά βρίσκονται στην αίθουσα με τα όργανα γυμναστικής είτε συμμετέχουν σε κάποιο ομαδικό πρόγραμμα στο οποίο είμαι εγώ επικεφαλής."

Ρωτήσαμε τον Αντώνη,

...για το σχολείο και τις εξετάσεις!

Το σχολειό ήταν μια πολύ όμορφη εμπειρία για έμενα, παρ' όλο που δεν είχα πάντα πολύ υψηλούς βαθμούς. Βεβαία στο Λύκειο διάβασα περισσότερο και βελτιώθηκα πολύ, κυρίως στα μαθήματα θα εξεταζόμουν πανελλαδικά και αυτό με οδήγησε στο να πετύχω στις εισαγωγικές εξετάσεις!  Η τελευταία χρονιά των εξετάσεων ήταν, ομολογουμένως, η πιο δύσκολη και κουραστική χρόνια των σχολικών μου χρόνων.

...για την συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου!

Το μηχανογραφικό μου δελτίο το συμπλήρωσα βάσει των προσωπικών μου προτιμήσεων καθώς και μετά από συζήτηση με το οικογενειακό μου περιβάλλον και τους καθηγητές μου στο φροντιστήριο. Ένας από αυτούς μάλιστα με βοήθησε περισσότερο αφού μου έδωσε κάποια τεστ δεξιοτήτων καθώς και ένα τεστ επαγγελματικού προσανατολισμού τα οποία με έκαναν ακόμα πιο σίγουρο για τις επιλογές μου.

...για τις σπουδές και τη φοιτητική ζωή!

Οι σπουδές μου στην επιστήμη του Αθλητισμού ήταν πολύ εποικοδομητικές. Μου έδωσαν την ευκαιρία να εμβαθύνω σε ένα αντικείμενο το οποίο μου άρεσε ήδη πάρα πολύ και σε ένα μεγάλο βαθμό μου έδωσαν τα ερεθίσματα να το γνωρίσω και να το αγαπήσω ακόμα περισσότερο. Κατά την διάρκεια των σπουδών μου δεν εργαζόμουν και ως αποτέλεσμα δεν είχα σωστή πληροφόρηση για την αγορά εργασίας του κλάδου.

...για την πρώτη μέρα στη δουλειά!

Ξεκίνησα να δουλεύω στο αντικείμενο μου σχεδόν αφού ολοκλήρωσα τις σπουδές μου. Ήταν σαν ένα δεύτερο πανεπιστήμιο καθώς δεν είχα μεγάλη επαφή με τα ιδιωτικά γυμναστήρια πιο πριν. Θυμάμαι την πρώτη μου μέρα να είμαι αγχωμένος για το αν μπορώ να τα καταφέρω και ταυτόχρονα να νοιώθω πολύ ωραία με τα νέα μου καθήκοντα.

...για την αγορά εργασίας πάνω στο συγκεκριμένο αντικείμενο!

Ένας γυμναστής που έχει ολοκληρώσει τις σπουδές του στη Σχολή Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού δύναται να απασχοληθεί επαγγελματικά σε πάρα πολλά και διαφορετικά αντικείμενα. Μπορεί να δουλέψει σαν γυμναστής σε χώρους άθλησης για μαζικό αθλητισμό ή σε κάποιο σχολείο, να γίνει προπονητής σε κάποιο άθλημα, να ειδικευθεί στον τομέα της υγείας ή ασχοληθεί με αθλητικές επιχειρήσεις. Το πιο σημαντικό προσόν που πρέπει να έχεις για να ξεχωρίσεις στον συγκεκριμένο κλάδο είναι η εργατικότητα και η διάθεση να προσφέρεις στον συνάνθρωπο σου, μιας και ο αθλητισμός είναι μια ανθρωποκεντρική επιστήμη. Η πιο λανθασμένη αντίληψη που υπάρχει είναι ότι οι γυμναστές αντιμετωπίζουν πρόβλημα επαγγελματικής αποκατάστασης.

Αντώνη, γιατί να σπουδάσει κάποιος το επάγγελμά σου;

Γιατί η ικανοποίηση που αισθάνεσαι όταν βοηθάς τους ανθρώπους να βελτιώνουν την ποιότητα ζωής τους και να αισθάνονται καλύτερα είναι ανεκτίμητη.

Αν γυρνούσες το χρόνο πίσω τι θα άλλαζες;

Θα επέλεγα να γνωρίσω την αγορά εργασίας του κλάδου μου νωρίτερα. Θα προσπαθούσα να εργαστώ και πριν την ολοκλήρωση των σπουδών μου.

 

 

Copyright © 2016 - All Rights Reserved - CareerInProgress.gr