Ονοματεπώνυμο:
Νάντια Πετροπούλου

Σχολή Φοίτησης:
Τμήμα Νομικής,
Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών

Επαγγελματικός Τίτλος:
Δικηγόρος / Νομικός Σύμβουλος

site/blog: www.aggelospetropoulos.gr

linkedin

 

"Μετά την αποφοίτησή μου από τη Νομική Σχολή Αθηνών, συνέχισα τις σπουδές μου με το μεταπτυχιακό International MBA του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Εργάζομαι εδώ και επτά χρόνια ως νομική σύμβουλος στη Δικηγορική Εταιρία "Α. Πετρόπουλος και Συνεργάτες".
Ως νομικός σύμβουλος, αντιμετωπίζω τα προβλήματα των ελλήνων επιχειρηματιών και των επιχειρήσεων τους, αλλά συνεργαζομαι με πληθώρα ξένων επενδυτών. Ο συνδυασμός νομικών και οικονομικών σπουδών μου δίνει τη δυνατότητα να κατανοήσω καλύτερα τα ζητήματα που ανακύπτουν στον εταιρικό χώρο."

Ρωτήσαμε τη Νάντια,

...για το σχολείο και τις εξετάσεις!

Ως μαθήτρια ήμουν πάντα εξαιρετικά επιμελής κυρίως επειδή με ενδιέφερε το εσωτερικό παιχνίδι της θέσης ενός στόχου και κατάκτησης αυτού. Οι εισαγωγικές εξετάσεις θεωρώ πως ήταν για μένα, σωματικά και ψυχολογικά από τις πιο εξαντλητικές εμπειρίες που έχω ζήσει. Το μόνο καλό είναι ότι σου δίνουν τη δυνατότητα να φτάσεις στα όριά σου και να τα ξεπεράσεις!

...για την συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου!

Ήμουν σίγουρη πως ήθελα να γίνω δικηγόρος. Κάποιοι λένε πως με επηρέασε το γεγονός πως δικηγόρος είναι και ο πατέρας μου. Διαφωνώ με αυτό. Θεωρώ πως είμαι γεννημένη για να συμβιβάζω καταστάσεις με χρήση διπλωματίας. Έβαλα μόνο 7 σχολές και αυτό για ασφάλεια και μόνο. Τις 3 νομικές και κάποιες θεωρητικές (τύπου φιλοσοφική).

...για τις σπουδές και τη φοιτητική ζωή!

Κατά τη διάρκεια των σπουδών μου δεν εργαζόμουν και έτσι έδωσα μεγάλη προσοχή στα απαιτητικά μαθήματα της Σχολής. Γεγονός είναι πως οι Σπουδές στη Νομική έχουν σχεδόν αποκλειστικά θεωρητική βάση, χωρίς να μπορεί εύκολα ο φοιτητής να κατανοήσει την καθημερινότητα και το ενδιαφέρον του επαγγέλματος. Το υπόβαθρο όμως είναι τόσο δυνατό και γερό που όταν ξεκινάς αρχίζουν όλες εκείνες οι θεωρίες που άκουγες στο αμφιθέατρο και σου έρχονται στο μυαλό!

...για την πρώτη μέρα στη δουλειά!

Έκανα άσκηση αμέσως αφού τελείωσα. Ενδιαφέρουσα εμπειρία και χρήσιμη αν και το διάστημα των 18 μηνών νομίζω ήταν λίγο μεγάλο. Η πρώτη μου μέρα ήταν σοκαριστική! Διαπίστωσα πως η επαγγελματική καθημερινότητα ενός δικηγόρου περιλαμβάνει πολλαπλάσια πράγματα από τις γνώσεις των 4ετων σπουδών μου στη Νομική. Σιγά σίγα όμως βρίσκεις το βηματισμό σου σε ένα τόσο έντονο επάγγελμα.

...για την αγορά εργασίας πάνω στο συγκεκριμένο αντικείμενο!

Αγορά εργασίας για τους δικηγόρους: Όπως σε όλα τα επαγγέλματα, έτσι και το δικό μας αντιμετωπίζει τις δυσκολίες του. Άλλωστε κανένας δρόμος δεν είναι εύκολος. Ο ανταγωνισμός είναι σημαντικός. Χρειάζεται να είσαι γεμάτος με θάρρος, αποφασιστικότητα, πολύ, πάρα πολύ, αφοσίωση και φυσικά πείσμα! Γνωρίζεις από το ξεκίνημα σου ότι τα ωράρια μας είναι ευέλικτα, ότι διαβάζουμε πολύ, ότι μπορεί να ασχολούμαστε αρκετές ώρες με μια υπόθεση, ότι έχει χαρές και λύπες. Αλλά το αποδέχεσαι, το αγαπάς και προχωράς!

Νάντια, γιατί να σπουδάσει κάποιος το επάγγελμά σου;

Γιατί είναι εξαιρετικά ενδιαφέρον να μπορείς να δώσεις λύσεις σε προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι. Κυρίως όταν μπορείς να το επιτύχεις χωρίς να φτάσεις στα δικαστήρια.

Αν γυρνούσες το χρόνο πίσω τι θα άλλαζες;

Αν γυρνούσα το χρόνο πίσω φυσικά θα ασχολιόμουν με τη δικηγορία και πάλι. Θα έθετα τις βάσεις στο Γυμνάσιο και στο Λύκειο θα έκανα τη μεγάλη προσπάθεια για να έμπαινα και πάλι στη Νομική.

 

 

Copyright © 2016 - All Rights Reserved - CareerInProgress.gr