Ονοματεπώνυμο:
Σταυρούλα Χατζούδη

Σχολή Φοίτησης:
Τμήμα Νοσηλευτικής,
ΤΕΙ Αθήνας

Επαγγελματικός Τίτλος:
Νοσηλεύτρια

 

"Αποφοίτησα το 2004 από το Τμήμα Νοσηλευτικής του ΤΕΙ Αθήνας. Σήμερα, εργάζομαι στην μονάδα εντατικής θεραπείας στο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών Γ. Γεννηματάς. Τα καθήκοντά μου, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνουν τη φροντίδα, την ασφάλεια καθώς και όλες τις απαραίτητες δραστηριότητες για την ποιοτική διασφάλιση της υγείας των ασθενών."

Ρωτήσαμε τη Σταυρούλα,

...για το σχολείο και τις εξετάσεις!

Ως μαθήτρια δεν ήμουν τόσο καλή... Έδωσα πανελλήνιες με το σύστημα των δεσμών, έχοντας στο νου μου πως το επάγγελμα που θέλω να ακολουθήσω θα αφορά στον κλάδο της υγείας. Εκείνη η περίοδος ήταν δύσκολη. Πολύ στρες και άγχος... Όμως πέρασα στο τμήμα Νοσηλευτικής και διαπιστώνω, κάθε μέρα που περνάει, όλο και πιο πολύ, πώς λατρεύω αυτό το επάγγελμα!

...για την συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου!

Βασικό ρόλο στη συμπλήρωση του μηχανογραφικού μου δελτίου έπαιξαν οι καθηγητές μου στο σχολείο και στο φροντιστήριο. Επίσης, ουσιαστική επιρροή αποτέλεσαν συγγενικά μου πρόσωπα, που δραστηριοποιούνταν τότε στο χώρο της υγείας. Μία σκέψη που επίσης έκανα τότε, ήταν οι ευκαιρίες απασχόλησης που είχαν εκείνη την περίοδο οι νοσηλευτές.

...για τις σπουδές και τη φοιτητική ζωή!

Ως φοιτήτρια πέρασα 4 χρόνια, με πολλά εργαστήρια, κλινική άσκηση και απαιτητικές εξετάσεις. Σίγουρα, όμως δεν άλλαξε η απόφαση μου να ακολουθήσω αυτές τις σπουδές. Οι γνώσεις που αποκόμισα αυτά τα χρόνια ήταν ουσιαστικές και πραγματικά χρήσιμες για την μετέπειτα εργασία μου. Αυτό που ίσχυε εκείνη την περίοδο και μας μετέφεραν και οι καθηγητές μας στη σχολή ήταν πώς ο διορισμός σε κάποιο δημόσιο νοσοκομείο ήταν σχετικά "εύκολος" μέσω ΑΣΕΠ με κυρίαρχο κριτήριο το βαθμό του πτυχίου μας.

...για την πρώτη μέρα στη δουλειά!

Ξεκίνησα να εργάζομαι σε αυτό το αντικείμενο από το 2004, όπου και τελείωσα τις σπουδές μου. Αρχικά με σύμβαση στο νοσοκομείο, μετά σε ιδιωτικό νοσοκομείο και τέλος ήρθε ο διορισμός στο δημόσιο, όπου απασχολούμαι μέχρι και σήμερα. Η πρώτη μέρα ήταν γεμάτη από άγχος & αγωνία για το αν θα τα καταφέρω. Είχα στόχο να επιτύχω σωστή συνεργασία με τους συναδέλφους μου & να μην προκληθεί οτιδήποτε επιβλαβές στην υγεία κάποιου ασθενούς!

...για την αγορά εργασίας πάνω στο συγκεκριμένο αντικείμενο!

Βασικό κομμάτι επιβίωσης στον κλάδο είναι η πλήρης απορρόφηση των γνώσεων που προσφέρει η σχολή. Εκεί αποκτάς τις βάσεις και τις αρχές πάνω στο αντικείμενο & την επιστήμη της υγείας συνολικά. Απαραίτητα χρειάζεται πτυχίο ξένης γλώσσας, ενώ χρήσιμη θα ήταν κάποια μεταπτυχιακή εξειδίκευση. Σε κάθε περίπτωση, σίγουρα η προϋπηρεσία και η εμπειρία που αποκτάται μέσω αυτής, αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της επαγγελματικής προσωπικότητας ενός νοσηλευτή.

Σταυρούλα, γιατί να σπουδάσει κάποιος το επάγγελμά σου;

Η προσφορά στο χώρο της υγείας, δίνει σπουδαία ικανοποίηση. Σου επιτρέπει να λατρέψεις αυτό το χώρο εργασίας, αρκεί βέβαια να εφοδιαστείς με αντοχή, υπομονή και προσωπικές άμυνες.

Αν γυρνούσες το χρόνο πίσω τι θα άλλαζες;

Διάβαζα για να δώσω για Ιατρική και δεν πήγα στις τελικές εξετάσεις. Στόχος ήταν να κάνω ένα βήμα παραπέρα. Αν γυρνούσα το χρόνο πίσω, θα έδινα οπωσδήποτε!

 

 

Copyright © 2016 - All Rights Reserved - CareerInProgress.gr