Ονοματεπώνυμο:
Νίκος Σταυρόπουλος

Σχολή Φοίτησης:
Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Τεχνολογίας Υπολογιστών,
Πανεπιστήμιο Πατρών

Επαγγελματικός Τίτλος:
Compiler Engineer

site/blog: www.think-silicon.com

linkedin

 

"Έχω ολοκληρώσει Σπουδές στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Τεχνολογίας Υπολογιστών της Πάτρας και εργάζομαι ως Compiler Engineer στην Think Silicon Ltd. Καθημερινή μου δουλειά είναι να συνδέω τον κόσμο του Hardware με τον κόσμο του Software με απώτερο σκοπό την εμφάνιση σχεδίων και χρωμάτων σε οθόνες όσο το δυνατόν πιο γρήγορα."

Ρωτήσαμε τον Νίκο,

...για το σχολείο και τις εξετάσεις!

Σαν μαθητής είχα κλίση στα αθλήματα κ τις θετικές επιστήμες. Προτιμούσα τους υπολογιστές από τα φυτά και για αυτό έδωσα δύο φορές πανελλήνιες! Την πρώτη φορά πέρασα στην Βιοτεχνολογία του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, την δεύτερη στο τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Τεχνολογίας Υπολογιστών Πατρών. Γενικά η εμπειρία ήταν κουλ ίσως επειδή δεν άφηνα κενά στις γνώσεις και επειδή μου άρεσε να λύνω ασκήσεις.

...για την συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου!

Η συμπλήρωση του μηχανογραφικού είναι εύκολη αν έχεις κατασταλάξει τι σου αρέσει, οπότε ρωτήστε ειδικούς τι γίνεται σε κάθε σχολή, ψάξτε μόνοι σας, μετέπειτα ρωτήστε τον εαυτό σας αν σας ενδιαφέρουν αυτά που μάθατε.
Συμπλήρωσα το μηχανογραφικό μου όπως ήθελα, κάνοντας μόνο μια παραχώρηση στην έκτη προτίμηση. Οι γονείς μου με παρότρυναν να βάλω την Βιοτεχνολογία του Γεωπονικού Πανεπιστημίου της Αθήνας. Μαντέψτε τι έγινε! Πέρασα πρώτη φορά εκεί. Μαντέψτε πάλι. Έδωσα ξανά για να περάσω Ηλεκτρολόγος Μηχανικός. Συμπέρασμα: Βάλτε μόνο ότι πιστεύετε ότι σας αρέσει, κερδίζετε χρόνο.

...για τις σπουδές και τη φοιτητική ζωή!

Ως φοιτητής το πρώτο πράγμα που πρέπει να μάθεις είναι διαχειρίζεσαι σωστά τον χρόνο σου. Κρεπάλες vs Διάβασμα. Η γνώση που αποκομίζεις από την φοιτητική ζωή είναι πολυσύνθετη και πιο βαθιά από την γνώση του σχολείου. Το αντικείμενο της επιστήμης θα σας εντυπωσιάσει με το εύρος του και το βάθος του. Το πανεπιστήμιο όμως δεν θα σας δώσει σαφείς οδηγίες για την αγορά εργασίας. Οπότε ψάξτε για πρακτική από την οποία βλέπεις πως λειτουργεί η πραγματικότητα και αποκτάς και προϋπηρεσία.

...για την πρώτη μέρα στη δουλειά!

Πρώτη δουλειά πάνω στο αντικείμενο ήταν στην πρακτική. Σαφές χρονικό διάστημα, σαφείς στόχοι, πραγματικό περιβάλλον εργασίας και νέα γνώση σχετικά με την αγορά εργασίας και τις επαγγελματικές σχέσεις. Η πρώτη μέρα στην δουλειά είναι μια ύποπτη μέρα. Αναρωτιέσαι πως έφτασες μέχρι εδώ, μπορείς να κάνεις τρομερά λάθη και ταυτόχρονα νιώθεις ικανοποίηση.

...για την αγορά εργασίας πάνω στο συγκεκριμένο αντικείμενο!

Ο ηλεκτρολόγος μηχανικός είναι μια ειδικότητα για όλα τα γούστα. Λόγω της αύξησης των ηλεκτρικών-ηλεκτρονικών συσκευών και της ψηφιοποίησης όλων των πληροφοριών είναι μια δουλειά που έχει απορρόφηση, ακόμα και σε τομείς που φαντάζουν αδύνατοι. Το κακό με τους ηλεκτρολόγους μηχανικούς είναι ότι λόγω της φύσης των μαθημάτων της σχολής, εάν δεν σου κάνει κλικ καλύτερα να μην την δηλώσεις καν στο μηχανογραφικό σου.

Νίκο, γιατί να σπουδάσει κάποιος το επάγγελμά σου;

Μόνο επειδή του αρέσει, έτσι θα μπορέσει να εκτιμήσει αυτά που του προσφέρει σαν επάγγελμα, ειδάλλως απλά θα το βιώνει σαν μια δουλειά η οποία αρχίζει και τελειώνει κάθε μέρα...

Αν γυρνούσες το χρόνο πίσω τι θα άλλαζες;

Θα πήγαινα Erasmus, δηλαδή ένα εξάμηνο σε πανεπιστήμιο του εξωτερικού.

 

 

Copyright © 2016 - All Rights Reserved - CareerInProgress.gr