Αρχικά, πρέπει να προσπαθήσεις: οδηγίες εξεύρεσης ενδιαφερόντων

*της Αθηνάς Ιωσήφ

Ας μην γελιόμαστε, πολλοί από εμάς δεν έχουμε πάθος για κάτι. Όχι, δεν παθιαζόμαστε εύκολα με κάτι ενώ τρέμουμε στην ερώτηση «Με τι σου αρέσει πολύ να ασχολείσαι;» στην οποία συνήθως απαντάμε κάπως έτσι: «Εντάξει, μου αρέσει να παίζω κιθάρα αλλά δεν τρελαίνομαι κιόλας». Έτσι, με αυτή την μετριοπάθεια αντιμετωπίζουμε, όλες μας τις ασχολίες. Quotes όπως το “find what you love and let it kill you” μας ακούγονται τουλάχιστον αδιάφορα.

art-blueprint-brainstorming-8704

 

Περισσότερα...

Το τέλος των Πανελληνίων είναι η νέα σου αρχή;

*της Αναστασίας Τομαρά

Τα αποτελέσματα αναρτήθηκαν και για άλλους η αγωνία και το άγχος ίσως έλαβε τέλος, ενώ για άλλους μπορεί να ήρθε η απογοήτευση!
Η αποτυχία μαζί με το βάρος ότι απογοήτευσες δασκάλους και γονείς, ίσως έχει δημιουργήσει ποικίλα αρνητικά συναισθήματα. Ακόμη και η αίσθηση ότι εσύ δεν τα κατάφερες ενώ άλλοι μπόρεσαν. Μήπως όμως δεν είναι ακριβώς έτσι;

book-learning-notebook

 

Περισσότερα...

5 παρανοήσεις για τη Διαχείριση Σταδιοδρομίας στην Ελλάδα που πρέπει να ξεδιαλύνεις πριν το Μηχανογραφικό Δελτίο

 *της Βάσιας Γιαννακοπούλου

Είτε το πιστεύετε, είτε όχι το μεγαλύτερο μέρος της σύγχυσης των υποψηφίων για την επιλογή σχολών στο μηχανογραφικό δελτίο προέρχεται από γενικευμένες παρανοήσεις σχετικά με τη διαχείριση σταδιοδρομίας και την αγορά εργασίας στην Ελλάδα. Όταν φτάνει η ώρα της επιλογής σχολών για το Μηχανογραφικό Δελτίο, οι αντιφατικές συμβουλές αφθονούν. Ποιες συμβουλές μπορείτε, τελικά, να εμπιστευτείτε;

5 paranoiseis career management

Περισσότερα...

Ποια είναι τα απαραίτητα στοιχεία στο Βιογραφικό Σημείωμα ενός Λογιστή;

* της Σωτηρίας Ι. Ελευθερίου

Η συμπλήρωση ενός βιογραφικού σημειώματος είναι ίσως η πιο δύσκολη διαδικασία στην πορεία της επαγγελματικής σταδιοδρομίας κάθε ανθρώπου, ανεξάρτητα εάν βρίσκεται στην αρχή ή στο μέσω αυτής. Η σύνθεση της αγοράς εργασίας αλλάζει συνεχώς, επηρεαζόμενη πάντα από τις οικονομικές συνθήκες που επικρατούν, και οι απαιτήσεις σε κάθε αντικείμενο εργασίας συνεχώς αυξάνονται και διαφοροποιούνται.

Accountant

Περισσότερα...

3 μύθοι των αιτήσεων για προπτυχιακές σπουδές στο Ηνωμένο Βασίλειο

*της Μαρίας Σκουλάκη

Λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση των Βάσεων του 2017 από το Υπουργείο Παιδείας πολλοί μαθητές και γονείς νιώθουν επιτέλους ανακούφιση, μετά από την πολυήμερη και εξαντλητική αναμονή, διαπιστώνοντας ότι έχουν πιάσει τον στόχο τους και θα μπουν στην σχολή της επιλογής τους. Ωστόσο, για όσους το αποτέλεσμα δεν ήταν το αναμενόμενο, δεν ήρθε και το τέλος του κόσμου. Οι εναλλακτικές που υπάρχουν είναι πολλές (π.χ. καλύτερη προετοιμασία ή συμμετοχή με το 10% στις Πανελλήνιες 2018, Δημόσια ή Ιδιωτικά ΙΕΚ, σπουδές στο εξωτερικό, κτλ.), και με υπομονή και θέληση οι μαθητές θα καταφέρουν να εκπληρώσουν το όνειρο τους.

Περισσότερα...

 

Copyright © 2016 - All Rights Reserved - CareerInProgress.gr