Ας κάνουμε τη μελέτη μας αποδοτικότερη
*της Αθηνάς Ιωσήφ

Συχνά η διαδικασία του διαβάσματος για πολλούς μαθητές, καταλήγει να είναι μια επίπονη και καθόλου αποδοτική διαδικασία. Οι μαθητές, μη γνωρίζοντας πώς να θωρακιστούν, βρίσκονται αντιμέτωποι με πληθώρα επιρροών και στο τέλος της ημέρας μετρούν μία ακόμη μέρα που δεν πήγε όπως έπρεπε. Οι υποσχέσεις για «φορτσάρισμα» και εποικοδομητικό διάβασμα, συχνά δεν εκπληρώνονται.

foto 1

Περισσότερα...

Αρχικά, πρέπει να προσπαθήσεις: οδηγίες εξεύρεσης ενδιαφερόντων

*της Αθηνάς Ιωσήφ

Ας μην γελιόμαστε, πολλοί από εμάς δεν έχουμε πάθος για κάτι. Όχι, δεν παθιαζόμαστε εύκολα με κάτι ενώ τρέμουμε στην ερώτηση «Με τι σου αρέσει πολύ να ασχολείσαι;» στην οποία συνήθως απαντάμε κάπως έτσι: «Εντάξει, μου αρέσει να παίζω κιθάρα αλλά δεν τρελαίνομαι κιόλας». Έτσι, με αυτή την μετριοπάθεια αντιμετωπίζουμε, όλες μας τις ασχολίες. Quotes όπως το “find what you love and let it kill you” μας ακούγονται τουλάχιστον αδιάφορα.

art-blueprint-brainstorming-8704

 

Περισσότερα...

Το τέλος των Πανελληνίων είναι η νέα σου αρχή;

*της Αναστασίας Τομαρά

Τα αποτελέσματα αναρτήθηκαν και για άλλους η αγωνία και το άγχος ίσως έλαβε τέλος, ενώ για άλλους μπορεί να ήρθε η απογοήτευση!
Η αποτυχία μαζί με το βάρος ότι απογοήτευσες δασκάλους και γονείς, ίσως έχει δημιουργήσει ποικίλα αρνητικά συναισθήματα. Ακόμη και η αίσθηση ότι εσύ δεν τα κατάφερες ενώ άλλοι μπόρεσαν. Μήπως όμως δεν είναι ακριβώς έτσι;

book-learning-notebook

 

Περισσότερα...

5 παρανοήσεις για τη Διαχείριση Σταδιοδρομίας στην Ελλάδα που πρέπει να ξεδιαλύνεις πριν το Μηχανογραφικό Δελτίο

 *της Βάσιας Γιαννακοπούλου

Είτε το πιστεύετε, είτε όχι το μεγαλύτερο μέρος της σύγχυσης των υποψηφίων για την επιλογή σχολών στο μηχανογραφικό δελτίο προέρχεται από γενικευμένες παρανοήσεις σχετικά με τη διαχείριση σταδιοδρομίας και την αγορά εργασίας στην Ελλάδα. Όταν φτάνει η ώρα της επιλογής σχολών για το Μηχανογραφικό Δελτίο, οι αντιφατικές συμβουλές αφθονούν. Ποιες συμβουλές μπορείτε, τελικά, να εμπιστευτείτε;

5 paranoiseis career management

Περισσότερα...

Ποια είναι τα απαραίτητα στοιχεία στο Βιογραφικό Σημείωμα ενός Λογιστή;

* της Σωτηρίας Ι. Ελευθερίου

Η συμπλήρωση ενός βιογραφικού σημειώματος είναι ίσως η πιο δύσκολη διαδικασία στην πορεία της επαγγελματικής σταδιοδρομίας κάθε ανθρώπου, ανεξάρτητα εάν βρίσκεται στην αρχή ή στο μέσω αυτής. Η σύνθεση της αγοράς εργασίας αλλάζει συνεχώς, επηρεαζόμενη πάντα από τις οικονομικές συνθήκες που επικρατούν, και οι απαιτήσεις σε κάθε αντικείμενο εργασίας συνεχώς αυξάνονται και διαφοροποιούνται.

Accountant

Περισσότερα...

 

Copyright © 2016 - All Rights Reserved - CareerInProgress.gr