Νικώντας τον εχθρό από μέσα.Το σχέδιο της Φροσύνης Δ. να αλλάξει τον κόσμο

*της Βάσιας Γιαννακοπούλου

nikontas to fovo sou

Να πούμε ότι υπάρχουν και κάποιοι από εσάς που ξέρετε να διεκδικείτε σωστά τα όνειρα σας. Που η επαγγελματική σας σταδιοδρομία έχει σχεδιαστεί στρατηγικά σαν ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι σκάκι. Ο σχεδιασμός γίνεται στο μυαλό σας, παρ' όλες τις ιδέες inception που υπάρχουν εκεί. Σας φυτέψαν στο μυαλό τόσο λάθος πράγματα. Να ότι ας πούμε ξέρουν άλλοι τι ΠΡΕΠΕΙ να σπουδάσετε, και ότι δεν χρειάζεται να αφιερώσετε και τόσο χρόνο για να καθορίσετε τους επαγγελματικούς σας στόχους. Άλλωστε όπως σας έμαθαν να πιστεύετε δεν υπάρχει λόγος να προσπαθήσετε να βρείτε δουλειά σε αυτή την αγορά εργασίας. Δεν υπάρχουν δουλειές.

ΛΑΘΗ.

Οι αποφάσεις που πρέπει να πάρετε για την εκπαιδευτική σας πορεία πρέπει να είναι προσωπικές. Δεν υπάρχουν γρήγορες απαντήσεις, δεν υπάρχουν παντογνώστες ειδικοί! Παρόλο που οι άλλοι μπορούν να σας βοηθήσουν, εσείς είστε το καταλληλότερο άτομο για να αξιολογήσετε τις εναλλακτικές επιλογές σας. Και το καλύτερο όλων; Δεν υπάρχουν «εύκολες νίκες». Για να πραγματοποιήσετε τα όνειρά σας μπορεί να αναγκαστείτε να καταβάλετε προσπάθεια για δραστηριότητες που ίσως να σας φανούν βαρετές ή χρονοβόρες. Πρέπει να αφιερώσετε ουσιαστικό χρόνο να συλλέξετε πληροφορίες, να μιλήσετε με Συμβούλους, να κάνετε ερωτήσεις στον εαυτό σας. Γιατί οι άνθρωποι συνεχίζουν να βρίσκουν δουλείες. Είναι αυτοί που σχεδιάζουν πριν δράσουν και αναζητούν ποιοτική πληροφόρηση. Είναι αυτοί που πριν βρουν δουλειά, απασχολούνται full time σε αυτό που λέγεται αναζήτηση εργασίας. Ο σχεδιασμός της σταδιοδρομίας και η αναζήτηση εργασίας μπορεί να αποτελούν πρόκληση αλλά δεν είναι μάταια!  

Ο δικός σας άπειρος σχεδιασμός είναι ένας συνδυασμός της αναζήτησης ασφάλειας απέναντι στην στυγνή πραγματικότητα που υπάρχει εκεί έξω αλλά και άτακτων πινελιών από μαγικές εικόνες. Όσο κι αν σας βομβαρδίζουν με ματαιότητα, αυτές οι μαγικές εικόνες είναι ακόμα μέρος του εαυτού σας και των ονείρων σας. Είναι που φαντάζεστε μετά από χρόνια να ζείτε, να δημιουργείτε, να ερωτεύεστε σε έναν διαφορετικό κόσμο…

Και είναι κάποιοι από εσάς που βγάζετε μαγεία μονό. Δυνατή, ακατέργαστη μαγεία, ικανή να αλλάξει τον κόσμο όλο.

Είμαι τυχερή που γνώρισα έστω και σε social μία από εσάς. Μου έδωσε απλόχερα reviews για το Career In Progress-School Edition, αυτοπροτάθηκε για δουλειά (εγώ ενθουσιάστηκα) και μετά μοιράστηκε δίχως φόβο αλλά με πολύ πάθος το μυστικό της μαζί μου. Πώς σκοπεύει να νικήσει τον εχθρό από μέσα. Ξετρελάθηκα.

Η Φροσύνη Δ. είναι 16 χρόνων, πάει δευτέρα λυκείου και ονειρεύεται κάπου στην Αθήνα..

"Που είδα λίγο τα πρώτα ποστς, γ…εί. Μετά συγχωρήσεως (το οτοκορεκτ μου το έβγαλε 'φανάρι' , ο καθένας ο,τι θέλει) Είναι παρά πολύ καλό γιατί έχει την οπτική των μαθητών από μια πιο "επίσημη" πλευρά. Δλδ όχι σαν τις σελίδες π είναι στο φβ με διαφημίσεις κ ποστς όλη την ώρα για βλακείες ευρέως όμως γνωστές στο μαθητικό κοινό. Κατανοεί τι διάολο περνάμε τα κακόμοιρα. Αυτό που θα πρότεινα ίσως θα ήταν προοπτικές περισσότερες για έξω (είδα αυτό με τις υποτροφίες ωναση) θα μπορούσαν να μπουν κ αλλα ιδρύματα Και σχολεία που δίνουν προοπτικές για έξω (ΙΒ κλπ) ή και για μεταπτυχιακά (ίδρυμα Fulbright πχ) ή εκπαιδευτικά προγράμματα για γλώσσα τα Καλοκαίρια (πχ εγω είχα παει πριν 2-3 χρονια με το βρετανικό συμβούλιο στο southampton)"

Τρελαθήκατε ε; Ε ναι. Είναι κάποιοι που τα καλοκαιρία που κάνουν ξένες γλώσσες! Που χτίζουν τις γνώσεις και τον εαυτό τους πολύπλευρα. Που δεν μαθαίνουν καταναγκαστικά! Που ψάχνουν, αυτενεργούν και βγαίνουν ΜΠΡΟΣΤΑ.

"Ε και διάφορα με τέχνες μουσική εικαστικά κλπ.. Γενικώς έχω μια έφεση σε αυτά και μέσα στο σπιτι μόνο αυτά ακούγονται οπότε οκ..:Ρ Πάρτε με που θέλω να κανω επικοινωνιολογια κ δημόσιες σχέσεις, όταν τελειώσω τις σπουδές. Βασικα όχι, επδ η ζωή είναι μικρή, ποιος ζει ποιος. Πεθαίνει μέχρι τότε, πάρτε με τώρα.Kidding αλλα είναι μια αρχή:Ρ"

Είναι και κάποιοι που έχουν μια ακατανίκητη επιθυμία να πετύχουν, να τα σαρώσουν όλα.

Ιδού και το αφοπλιστικό σχέδιο της.

"Γνωρίζοντας τι υπάρχει έξω (Αμερική αγαπώ) είμαι της λογικής οτι αντί να κάθεσαι να παραπονιέσαι για κάτι, κανε κάτι να το αλλάξεις. Πχ αυτό με τα φροντιστήρια, είναι ένας βάλτος γεμάτος με σκατα. Σορρυ κιόλας. Απο τη στιγμή που λόγω χρημάτων δεν μπορούσα να πάω ΙΒ κ επειδή θέλω νομική κ ανθρωπιστικές σπουδές δεν εχει νοημα τις βασικές να τις κάνω έξω. Κάνω φροντ κλπ.."

Kαι μετά την αγάπησα. Και θέλησα να πάω ξανά σχολείο να προσπαθήσω κι εγώ από την αρχή.

"Αλλά από το να κάθομαι με σταυρωμένα τα χέρια κ να λέω δεν υπάρχει άλλος τρόπος κ μπλα μπλα μπλα, από μέσα νικάς τον εχθρό. Σπουδάζω εδώ από τη στιγμή που μου προσφέρεται (έστω υπό αυτές τις συνθήκες), πάω έξω, νέες ιδέες, 100 χρόνια μπροστά, γυρίζω πίσω κάνω adapt αυτές τις ιδέες και αλλάζουμε τον κόσμο."

Κλείνω με τις λέξεις της στο twitter που πρέπει να γίνουν τουλάχιστον σύνθημα.

"Κάποιοι άνθρωποι δεν μας άφησαν να κάνουμε όνειρα. Θα γυρίσει ο τροχός και θα έρθει η στιγμή που δεν θα τους αφήνουμε να κοιμηθούνε."

ΥΓ: Να δείτε την απάντηση της στην ανοιχτή επιστολή της Χρυσηίδα Δημουλίδου όπως δημοσιεύθηκε από την lifo.

http://www.lifo.gr/lifoland/you-send-it/18237

Αγάπη & Οργή

Β.Γ.

* Η Βάσια Γιαννακοπούλου είναι Καθηγήτρια και Σύμβουλος Εκπαίδευσης της Career In Progress και μπορείτε να παρακολουθείτε την αρθρογραφία της στο http://vitagama.wordpress.com

 

Copyright © 2016 - All Rights Reserved - CareerInProgress.gr