Εσύ έφτιαξες το δικό σου Διαμάντι στο YouRock;

Το Διαμάντι σου στο κέντρο της προσωπικής σου σελίδας στο Yourock.jobs είναι από τα πιο σημαντικά σημεία της προβολής σου! Δες στον παρακάτω οδηγό τι πρέπει να κάνεις για να είναι όσο το δυνατόν πιο δυναμικό!

yourock.jobs

Ξεκινώντας με ένα άδειο διαμάντι…

Το Διαμάντι σου χωρίζεται σε 6 μέρη : Δημιουργικότητα, Επικοινωνία, Οργάνωση, Ηγεσία, Ικανότητες Ανάλυσης και Τεχνικές Γνώσεις. Όπως όλοι, έτσι κι εσύ, θα ξεκινήσεις με ένα άδειο διαμάντι. Αυτό θα αλλάζει καθώς θα προσθέτεις δραστηριότητες στην ενότητα «Ικανότητες» του προφίλ σου. Τότε θα δεις να δημιουργούνται φυσαλίδες κάτω από το διαμάντι σου!

Προσθέτοντας Δραστηριότητες..!

Πρόσεξε! Όταν προσθέτεις δραστηριότητες που συμπεριλαμβάνουν Δημιουργικές Ικανότητες, τότε θα δεις την περιοχή που αφορά τη «Δημιουργικότητα» να γεμίζει φυσαλίδες δεξιοτήτων (μικρές φούσκες που γράφουν επάνω το όνομα της κάθε δεξιότητας)! Όταν προσθέτεις δραστηριότητες που απαιτούν Ικανότητες Επικοινωνίας, τότε η περιοχή «Επικοινωνία» θα γεμίζει με τις αντίστοιχες φυσαλίδες κ.ο.κ.

Κάνοντας κλικ σε διαφορετικές περιοχές του διαμαντιού σου, θα δεις να εμφανίζονται οι φυσαλίδες με τις δικές σου δεξιότητες!

Και πώς εμφανίζεται;

Ανάλογα με το πόσες δραστηριότητες κάνεις και ταυτόχρονες δεξιότητες «δημιουργήσεις», η περιοχή με τις επικρατέστερες ικανότητες θα μετακινηθούν στην κορυφή!

Ρίξε μια ματιά εδώ

yourock.jobs

Όπως παρατηρείς, η Ικανότητα Ανάλυσης και οι Τεχνικές Γνώσεις βρίσκονται στη κορυφή του διαμαντιού, ενώ η περιοχή της Οργανωτικότητας βρίσκεται στο κάτω μέρος. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν οργανωτικές ικανότητες, σημαίνει απλά ότι, ενδεχομένως, δεν έχω σημαντική εμπειρία σε αυτόν τον τομέα.

Δεξιότητες «μέσα» στο Διαμάντι

Όταν κάνεις κλικ στις διαφορετικές περιοχές του διαμαντιού σου, μπορείς να δεις ποιες δεξιότητες έχουν αναδειχθεί από την εμπειρία σου.

«Κι αν τελικά το Διαμάντι μου δεν εμφανίζει τις σωστές δεξιότητες που πιστεύω ότι έχω;»

Καθώς προσθέτεις τις δραστηριότητες σου, οι οποίες δημιουργούν δεξιότητες, το διαμάντι σου χρωματίζεται. Κάθε φορά που προσθέτεις ή αφαιρείς κάποιες από τις καθημερινές σου δραστηριότητες, το διαμάντι θα αλλάζει. Μπορείς επίσης να μπλοκάρεις μια ικανότητα, αν θεωρείς ότι δεν σου ταιριάζει, απλά χρησιμοποιώντας την επιλογή «αφαίρεση». Αν προσθέσεις κάποια άλλη δραστηριότητά σου που εμφανίζει την ίδια δεξιότητα που αφαίρεσες, αυτή δεν θα εμφανιστεί στο διαμάντι.

«Και γιατί να αφαιρέσω κάποια από τις δεξιότητες μου;»

Το γεγονός ότι έχεις κάποια καθημερινή δραστηριότητα, δεν σημαίνει απαραίτητα ότι έχεις όλες τις ικανότητες που συνδέονται με αυτή. Πιθανόν να έχεις τις περισσότερες από αυτές, αλλά ίσως όχι όλες. Στο YouRock υπάρχουν σχεδόν 120 δραστηριότητες και περισσότερες από 100 ξεχωριστές δεξιότητες. Σκέψου πως σε κάθε δραστηριότητα αναλογούν περίπου 10 δεξιότητες, οπότε ίσως κάποιες να μην ταιριάζουν στο δικό σου προφίλ.

«Άρα πότε πρέπει να μπλοκάρω κάποια δεξιότητά μου;»

Είναι σημαντικό να αναγνωρίσεις τις δικές σου δεξιότητες, αλλά να μην υπερβάλλεις! Το YouRock έχει σκοπό να σε βοηθήσει να δείξεις μια πραγματική εικόνα του εαυτού σου, οπότε αναφέρεις τις πραγματικές δραστηριότητές σου, που θα οδηγήσουν στις πραγματικές δεξιότητές σου!

«Και αν δε συμφωνώ με το Διαμάντι μου;»

Ας υποθέσουμε πως ήσουν απολύτως ειλικρινής με τις καθημερινές σου ασχολίες και παρόλα αυτά η εικόνα που παίρνεις για τον εαυτό σου θεωρείς πως δεν σε αντιπροσωπεύει. Να κάτι ενδιαφέρον! Έχεις ήδη ανακαλύψει πράγματα για σένα που δεν ήξερες ότι έχεις!

Ρίξε μια ματιά στη λίστα των δεξιοτήτων, όπως εμφανίζονται στο Διαμάντι σου. Μήπως τελικά, υπάρχουν καλά κρυμμένοι δικοί σου θησαυροί;

- The Career In Progress Team -

 

 

Copyright © 2016 - All Rights Reserved - CareerInProgress.gr