Πόσο σημαντικός είναι ο ρόλος των γονέων στη διαδικασία συμπλήρωσης του Μηχανογραφικού Δελτίου;

*της Εβελίνας Κοκκίνη

Το άγχος και η ψυχολογική φόρτιση που συνοδεύει τις πανελλαδικές εξετάσεις κορυφώνεται -τόσο για τον μαθητή όσο και για τους γονείς- κατά τη διάρκεια συμπλήρωσης του Μηχανογραφικού Δελτίου προκαλώντας κάποιες φορές ακόμα και οικογενειακές εντάσεις ή συγκρούσεις.

Περισσότερα...

Συνέντευξη για μεταπτυχιακό; Προετοιμάσου σωστά!

*της Μαρίας Σκουλάκη

Βρήκες τα Προγράμματα Μεταπτυχιακών Σπουδών των ονείρων σου, συγκέντρωσες τα απαραίτητα δικαιολογητικά και κατέθεσες την αίτηση. Τώρα είσαι σε αναμονή για τα αποτελέσματα! Σωστά; Όχι, ακριβώς...

the_cycle

Περισσότερα...

Μεταπτυχιακά στο εξωτερικό: οδηγίες προς ναυτιλομένους

*της Μαρίας Σκουλάκη

Τελείωσες ή τελειώνεις τις σπουδές σου και έχεις αρχίσει να επεξεργάζεσαι τις εναλλακτικές σου; Η ιδέα να συνεχίσεις τις σπουδές σου στο εξωτερικό σου φαίνεται ιδιαίτερα ελκυστική και έχεις αρχίσει να χαζεύεις φωτογραφίες και sites από περιοχές που σου αρέσουν; Τότε σίγουρα η Ιθάκη του Καβάφη θα γίνει το μότο σου... Αν και το δικό σου ταξίδι ενδέχεται να είναι λίγο πιο μακριά από την Ιθάκη...

metaptyxiaka_sto_eksoteriko

Περισσότερα...

Το Μηχανογραφικό ΣΟΥ είναι δικό ΣΟΥ

*του Νίκου Πατσέλη

Ήθελα να γράψω για σένα. Για σένα που τελείωσες φέτος τις Πανελλαδικές και ετοιμάζεσαι από τον Σεπτέμβρη να βρίσκεσαι σε ένα αμφιθέατρο. Και ας με διαβάσουν και οι δικοί σου, ακόμα καλύτερα. Ξέρω ότι διαβάζεις για μόρια που πάνε πάνω, κάτω, δεξιά, αριστερά. Ξέρω ότι διαβάζεις διαφόρους να σου λένε δήλωσε τη μια σχολή ή την άλλη «να έχεις δουλίτσα». Είμαι σίγουρος πως θα έχεις ακούσει και το «όλα μαύρα είναι, ό,τι και να κάνεις τίποτα δεν θα καταφέρεις εδώ».

mixanografiko-diko-sou

Περισσότερα...

Επιστολή στον Υποψήφιο Φοιτητή

*της Βάσιας Γιαννακοπούλου

Αγαπητέ/ή Φοιτητή/τρια, ελπίζω να αποδέχτηκες με πείσμα και αφοσίωση τη Πρόκληση της Συμπλήρωσης Μηχανογραφικού Δελτίου και του σχεδιασμού Ακαδημαϊκής Σταδιοδρομίας. Οι περισσότεροι υποψήφιοι αντιλαμβάνονται μόνο μετά το τέλος της, πόσο απαιτητική και χρονοβόρα είναι.

epistoli-ston-ypopsifio-foititi

Περισσότερα...

 

Copyright © 2016 - All Rights Reserved - CareerInProgress.gr