Ποια είναι τα απαραίτητα στοιχεία στο Βιογραφικό Σημείωμα ενός Λογιστή;

* της Σωτηρίας Ι. Ελευθερίου

Η συμπλήρωση ενός βιογραφικού σημειώματος είναι ίσως η πιο δύσκολη διαδικασία στην πορεία της επαγγελματικής σταδιοδρομίας κάθε ανθρώπου, ανεξάρτητα εάν βρίσκεται στην αρχή ή στο μέσω αυτής. Η σύνθεση της αγοράς εργασίας αλλάζει συνεχώς, επηρεαζόμενη πάντα από τις οικονομικές συνθήκες που επικρατούν, και οι απαιτήσεις σε κάθε αντικείμενο εργασίας συνεχώς αυξάνονται και διαφοροποιούνται.

Accountant

Περισσότερα...

3 μύθοι των αιτήσεων για προπτυχιακές σπουδές στο Ηνωμένο Βασίλειο

*της Μαρίας Σκουλάκη

Λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση των Βάσεων του 2017 από το Υπουργείο Παιδείας πολλοί μαθητές και γονείς νιώθουν επιτέλους ανακούφιση, μετά από την πολυήμερη και εξαντλητική αναμονή, διαπιστώνοντας ότι έχουν πιάσει τον στόχο τους και θα μπουν στην σχολή της επιλογής τους. Ωστόσο, για όσους το αποτέλεσμα δεν ήταν το αναμενόμενο, δεν ήρθε και το τέλος του κόσμου. Οι εναλλακτικές που υπάρχουν είναι πολλές (π.χ. καλύτερη προετοιμασία ή συμμετοχή με το 10% στις Πανελλήνιες 2018, Δημόσια ή Ιδιωτικά ΙΕΚ, σπουδές στο εξωτερικό, κτλ.), και με υπομονή και θέληση οι μαθητές θα καταφέρουν να εκπληρώσουν το όνειρο τους.

Περισσότερα...

Πόσο σημαντικός είναι ο ρόλος των γονέων στη διαδικασία συμπλήρωσης του Μηχανογραφικού Δελτίου;

*της Εβελίνας Κοκκίνη

Το άγχος και η ψυχολογική φόρτιση που συνοδεύει τις πανελλαδικές εξετάσεις κορυφώνεται -τόσο για τον μαθητή όσο και για τους γονείς- κατά τη διάρκεια συμπλήρωσης του Μηχανογραφικού Δελτίου προκαλώντας κάποιες φορές ακόμα και οικογενειακές εντάσεις ή συγκρούσεις.

Περισσότερα...

Συνέντευξη για μεταπτυχιακό; Προετοιμάσου σωστά!

*της Μαρίας Σκουλάκη

Βρήκες τα Προγράμματα Μεταπτυχιακών Σπουδών των ονείρων σου, συγκέντρωσες τα απαραίτητα δικαιολογητικά και κατέθεσες την αίτηση. Τώρα είσαι σε αναμονή για τα αποτελέσματα! Σωστά; Όχι, ακριβώς...

the_cycle

Περισσότερα...

Μεταπτυχιακά στο εξωτερικό: οδηγίες προς ναυτιλομένους

*της Μαρίας Σκουλάκη

Τελείωσες ή τελειώνεις τις σπουδές σου και έχεις αρχίσει να επεξεργάζεσαι τις εναλλακτικές σου; Η ιδέα να συνεχίσεις τις σπουδές σου στο εξωτερικό σου φαίνεται ιδιαίτερα ελκυστική και έχεις αρχίσει να χαζεύεις φωτογραφίες και sites από περιοχές που σου αρέσουν; Τότε σίγουρα η Ιθάκη του Καβάφη θα γίνει το μότο σου... Αν και το δικό σου ταξίδι ενδέχεται να είναι λίγο πιο μακριά από την Ιθάκη...

metaptyxiaka_sto_eksoteriko

Περισσότερα...

 

Copyright © 2016 - All Rights Reserved - CareerInProgress.gr